Manager finance & control | Finance manager

Persoonlijke gegevens

Ik ben een betrokken en bekwame finance professional, die op interim-basis werkzaamheden voor uw organisatie kan uitvoeren.
Als een ervaren business controller kan ik het management ondersteunen als sparring partner en zal ik mijn ruime ervaring in Finance, Control en ICT gebruiken om het controlproces, de managementrapportages en AO/IC te verbeteren. Uitgangspunt hierbij is de strategie van de organisatie en de behoefte aan stuur- en verantwoordingsinformatie van het management.

Met mijn ruime ervaring als leidinggevende en een goede vorm van humor kan ik een positieve bijdrage leveren aan het inrichten, optimaliseren en integreren van financiële administraties.
Het letterlijk leveren van meetbare toegevoegde waarde en het behalen van de afgesproken doelen, zijn mijn drijfveer. Dit realiseer ik door inzet van de juiste persoon voor de juiste taak en waar nodig uiteraard door zelf de handen “uit de mouwen te steken”. Ik communiceer erg gemakkelijk op diverse niveaus, met alle stakeholders, ik ben een zeer vaardige, zelfstandige, initiatiefrijke, analytisch sterke, (financieel) manager met ruim 15 jaar ervaring als (Finance) Manager bij verschillende organisaties. Daarnaast ben ik een overtuigende people manager die, daar waar mogelijk, uw medewerkers zal coachen en prikkelen om het beste uit zichzelf te halen. Als financial professional heb ik een rijke en zeer brede ervaring opgebouwd. Hierdoor ben ik uiterst breed inzetbaar.

Ik ben inzetbaar voor alle organisaties, maar heb de laatste jaren veel ervaring opgedaan bij zorginstellingen, maatschappelijk betrokken organisaties en overheden die te maken hebben met belangrijke en complexe veranderprocessen. Ik help u met uw maatschappelijke opdracht te vertalen in passende financiële instrumenten. Een maatschappelijke opdracht vraagt om grip op uw financiële middelen. Om met beperkte middelen een maximale bijdrage leveren zonder dat de financiële slagkracht van uw organisatie verloren gaat.

01 11 2022
€ 86-100 per uur
24-40 uren per week
Manager finance & control Finance manager Business controller

Kennis & Vaardigheden

Accountview Cognos Exact Globe Excel Hyperion Oracle SAP Unit 4
Onderwijs Overheden Overige non-profit Semi-overheid Telecommunicatie Zorg & welzijn
Activity based costing Budgettering Business analysis Business control Business planning Consolidatie Corporate finance Financial analysis Financial audit Financial control Forecasting Governance In control statement Interne en externe rapportages Jaarrekeningenwerk Management accounting Managementadvies Managementondersteuning Operational audit Planning & control Project control Risk & compliance Riskmanagement Treasury Value based management
IFRS

Relevante werkervaring

Interim hoofd financieel economische dienst

Caparis in Drachten
juli 2019 tot heden

Taken en verantwoordelijkheden

Binnen het talent- en werkbedrijf van Friesland. Dat werkt voor organisaties die sociaal willen ondernemen en die gemotiveerde medewerkers zoeken. Heb ik de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Leiding geven aan de onderdelen; financiële administratie, (8 fte) en de loonadministratie (4 fte).
 • Verantwoordelijk voor de PIOFA taken.
 • Sturen en bewaken van de consistente uitvoering van de financiële en loonadministratie en voer voor de afdeling de beleidscyclus uit.
 • Verantwoordelijk voor de interne controle en AO op de eigen aandachtsgebieden.
 • Verbeteren van richtlijnen, instructies en processen op en zie toe op de naleving hiervan.
 • Verantwoordelijk voor de kapitaal en financieringsbehoeften en de treasury-taken, de verzekeringsportefeuille en schadebeheer.
 • Adviseren over fiscale aangelegenheden en vertalen van wet en regelgeving naar de organisatie.
 • Leveren van input voor rapportages en begrotingen.
 • Verantwoordelijk voor het opstellen van jaarrekeningen, jaarverslagen en de controle daarop.
 • Aanspreekpunt voor de accountant en aanleveren van benodigde gegevens en informatie. 
 • Professionaliseren en automatiseren van Purchase to Pay processen.

Volledig profiel

Om het volledige profiel van deze kandidaat te zien dient u een account te hebben.