Manager finance & control | Finance manager

Persoonlijke gegevens

Na ruim 13 jaar ervaring in diverse financiële managementfuncties in dienstverband, ben ik in 2014 gestart als zelfstandige met als specialisme Finance & Control, ICT en Logistiek. Als Manager Finance & Control heb ik ruime ervaring opgedaan binnen (internationale) productiebedrijven, met name in FMCG bedrijven (Food). In de afgelopen jaren heb ik een aantal mooie projecten mogen leiden (Finance-, ICT, & Supply Chain projecten). Daarbij is ruime ervaring opgedaan in bedrijven die in transitie zijn en waar Change Management belangrijk is.

Specialisaties
Ik omschrijf mijzelf als een stevige expert in Finance & Control op WO+ niveau (EMFC/RC), die efficiënt kan opereren op directie- en management niveau. Speciale interesse en ervaring voor design en inrichting van finance teams en finance tools, M&A trajecten, transitietrajecten en ERP projecten. Mijn toegevoegde waarde ligt vooral in Supply Chain gedreven organisaties, waarin de driehoek Finance, ICT en Logistiek een belangrijke sleutel tot succes is. Ik heb ruime ervaring met grote corporates, maar ook gerichte ervaring en interesse voor (familie)bedrijven, die in transitie zijn naar een volgende fase.

Project Management
Selectie- en implementatie van ERP (o.a. Exact Globe, SAP, Microsoft AX, Navision); Selectie- en implementatie van CPM tools (o.a. Lucanet); M&A projecten (IM, DD, pre-closing & final closing); Post-merger integratie trajecten; Herstructurering van finance organisaties; Transitietrajecten (algemeen & specifiek in finance); Implementatie van kostprijsmodel, margemodel en management rapportages.

01 01 2021
€ 86-100 per uur
24-40 uren per week
Manager finance & control Finance manager Business controller

Kennis & Vaardigheden

Exact Exact Globe Excel Hyperion Infor Microsoft Dynamics AX Microsoft Dynamics NAV SAP SAP Fico
FMCG Productie
Business control Consolidatie Corporate finance Due diligence ERP-implementatie Financial control Interne en externe rapportages Management accounting Managementondersteuning Mergers & acquisitions Planning & control Value based management
Dutch GAAP IFRS

Relevante werkervaring

Project Manager Finance a.i.

Bieze Food Group in Nijkerk
juni 2017 tot september 2018

Taken en verantwoordelijkheden

Projecten:

  • projectleider tijdens selectietraject voor een Financial Reporting & Consolidatie tool (CPM)
  • projectleider tijdens de implementatie van een CPM tool (Lucanet) voor BFG holding (> 30 entiteiten)
  • advisering bij transitie van de finance organisatie van Bieze Food Group (o.a. splitsen FC/BC) 
  • advisering bij het selectieproces en inwerken van nieuwe finance functionarissen
  • cross-functional rol bij de implementatie van Microsoft AX (design, testing, conversieplan)

Belangrijkste resultaat: 

Een transitie aangebracht in de finance organisatie van Bieze Food Group door een nieuwe inrichting van de financiële functies te initiëren en bijbehorende tooling te selecteren en te implementeren.

Volledig profiel

Om het volledige profiel van deze kandidaat te zien dient u een account te hebben.