Financieel directeur/CFO | Business controller

Persoonlijke gegevens

Allround Financieel Directeur / Change en project manager. Zeer analytisch en gericht op het continu verbeteren van structuren, processen en systemen. Ondernemend en besluitvaardig. Brede interesse in de bedrijfsprocessen en resultaatgericht. No-nonsense mentaliteit met brede ervaring bij zowel beursgenoteerde ondernemingen als MKB bedrijven. Ervaren people manager. Kan zich makkelijk bewegen in (politiek) complexe omgevingen. Ruime ervaring met het managen van uiteenlopende belangen. Kennis van en ervaring met complexe ICT-projecten. Verder een helicopterview, open, energiek, (ver)bindend, professioneel, integer en optimistisch. Communiceert makkelijk met mensen van diverse niveaus en in staat om financiële data te vertalen voor non-financials.

Expertise
• Orde brengen en structuur scheppen
• Het weer “In Control” krijgen van een organisatie
• Leiden en begeleiden van veranderingstrajecten en verbetertrajecten (o.a. LEAN en Six Sigma)
• Financiële en bedrijfskundige analyses en rapportages

01 02 2017
€ 116-130 per uur
32-40 uren per week
Financieel directeur/CFO Business controller Groupscontroller

Kennis & Vaardigheden

Basware Invoice Ready Exact Exact Windows Excel Microsoft Dynamics NAV SAP Visio
Bouw & vastgoed FMCG Handel ICT Olie, gas & energie Overige non-profit Productie Retail Zakelijke dienstverlening
Activity based costing AO/IB specialisme Budgettering Business control Business planning Consolidatie Due diligence ERP-implementatie Financial audit Financial control Interne en externe rapportages Management accounting Mergers & acquisitions Operational audit Planning & control Project control Turnaround management Value based management
Dutch GAAP

Relevante werkervaring

Transitie Manager / Change Manager a.i.

Imtech Nederland BV in Heel Nederland
oktober 2014 tot mei 2015

Taken en verantwoordelijkheden

Het begeleiden van de transitie van de decentrale Project- en Contractadministraties (45 FTE) naar het Centrale Finance Shared Service Center (22 FTE) in Den Haag. Inclusief het afdwingen van One Way of Working en alle verbetertrajecten – LEAN Six Sigma – die direct hierbij opgepakt kunnen worden. Vanaf februari 2015 bezig met verbetertrajecten voor de prestatiecontracten. Dit behelst zowel het afdwingen en stopzetten van interne facturatie, de ontstane achterstanden in serviceorders weggewerkt als ook het proces verbeterd om nieuwe achterstanden te voorkomen. Ook een audit opgezet en gehouden om inzichtelijk te krijgen of de contracten financieel “in control“ zijn en welke financiële risico’s hier in zitten.

Volledig profiel

Om het volledige profiel van deze kandidaat te zien dient u een account te hebben.