Financieel directeur/CFO | Financial controller

Persoonlijke gegevens

Ik ben een bevlogen financieel professional (drs. Bedrijfseconomie/RA) met een brede werkervaring bij met name middelgrote (familie)bedrijven. Bij deze bedrijven heb ik diverse financiële functies uitgevoerd met als rode draad: herstructurering van financiële processen, implementatie van ERP (Navision) en overnametrajecten.

01 augustus 2017
€ 86-100 per uur
32-40 uren per week
Financieel directeur/CFO Financial controller Manager finance & control

Kennis & Vaardigheden

Exact Exact Globe Exact Windows Microsoft Dynamics NAV SAP Fico Unit 4
Handel ICT Logistiek / transport Onderwijs Productie Semi-overheid Zakelijke dienstverlening
Business planning Consolidatie Due diligence ERP-implementatie Financial control Forecasting Interne en externe rapportages Jaarrekeningenwerk Management accounting Managementondersteuning Planning & control Treasury
Dutch GAAP
Nederlands Engels Duits

Relevante werkervaring

Manager Finance / Controller (interim)

Vespo Groep BV in Eindhoven
juli 2015 tot maart 2017

Taken en verantwoordelijkheden

Bij dit familiebedrijf opererend als groothandel in huishoudelijk textiel en bedrijfskleding (omzet 50 mln. euro/80 fte) heb ik me vooral beziggehouden met drie grote projecten:
1. Als eindverantwoordelijke de financiële afdeling geherstructureerd om te komen tot betrouwbare financiële rapportages. Om dit te realiseren is de kwaliteit van het systeem (zie ook punt 2), de mensen, procedures en rapportages zeer sterk verbeterd.
2. Implementatie van de ERP software Navision 2016. Als lid van het Navision-team eindverantwoordelijk voor de opzet en inrichting van het financiële deel waarbij sprake van migratie van vijf naar twee administraties. De implementatie heeft geleid tot een meer eenvoudige procesgang in de financiële verwerking van de processen en is zonder ernstige verstoringen in de processen uitgevoerd.
3. Begeleiding van de verkoop van de onderneming in het proces van voorbereiding (verkoopmemorandum), boekenonderzoek en integratie met de nieuwe Pakistaanse mede-eigenaar.

Daarnaast:
• Aanspreekpunt voor accountant en financiële instellingen.
• Begeleiding van boekenonderzoek door de Belastingdienst.
• Beheer werkkapitaal (incl. kredietverzekering), liquiditeit en aankoop USD.
• Overige ad hoc werkzaamheden.

Volledig profiel

Om het volledige profiel van deze kandidaat te zien dient u ingelogd te zijn.
Direct inloggen