Financieel directeur/CFO | Finance manager

Persoonlijke gegevens

Zeer ervaren finance professional die strategische gerichtheid combineert met een pragmatische instelling. Geeft op een open wijze leiding en is daarbij in staat een team te creëren. Vanuit een sterk ontwikkeld analytisch vermogen aantoonbaar resultaten geboekt. Functioneert, vanuit een visie op de bedrijfsvoering, als een echte partner in business.

02 05 2022
€ 86-100 per uur
32-40 uren per week
Financieel directeur/CFO Finance manager Financial controller

Kennis & Vaardigheden

Excel Microsoft Dynamics NAV SAP SAP Fico
Bouw & vastgoed Handel Maritieme diensten Productie Techniek
Budgettering Business control Financial control Interne en externe rapportages Jaarrekeningenwerk Managementadvies Planning & control Project control
Dutch GAAP IFRS SOX

Relevante werkervaring

Financieel Directeur

Royal Van Lent Shipyard B.V. in Kaag
januari 2010 tot heden

Taken en verantwoordelijkheden

RVL ontwerpt en bouwt mega jachten, jachten met een lengte van 50 tot 100 meter, onder de merknaam Feadship (www.Feadship.nl). Feadship is toonaangevend in de wereldwijde markt van megajachten. RVL heeft ongeveer 400 medewerkers in dienst. RVL is onderdeel van het aan de Franse CAC-40 genoteerde LVMH S.A. In deze functie ben ik lid van de directie van de onderneming.

  • Binnen het management van RVL ben ik verantwoordelijk voor het financiële- en IT-beleid.
  • Verantwoordelijk voor de jaarlijkse budgetcyclus, periodieke forcasts, maand- en kwartaalrapportages, maandelijkse dashboard en overige (periodieke-) rapportages.
  • Betrokken bij opstellen projectbudgetten (voor verkoop), verantwoordelijk voor financieel project control en maandelijkse projectrapportage.
  • Direct betrokken bij het ontwikkelen van een plan voor een nieuwe jachtwerf waar schepen gebouwd kunnen worden met een lengte tot 160 meter. Onderwerpen die hierbij aan bod zijn gekomen: locatie zoeken, onderhandelen met Havenbedrijf en gemeente over vestiging voorwaarden, business plan maken en aandeelhouder overtuigen tot investering van tientallen miljoenen. Lid van de projectdirectie.
  • Namens de onderneming commissaris van De Voogt Naval Architects B.V. (50% deelneming).
  • Financiële en business rapportages aan aandeelhouders/commissarissen, de commissarissen zijn o.a. de COO en CFO van LVMH S.A. 
  • Stimuleren van professionalisering van de organisatie, niet alleen op financieel vlak.
  • Vervangen CEO bij diens afwezigheid.

Volledig profiel

Om het volledige profiel van deze kandidaat te zien dient u een account te hebben.