Financieel directeur/CFO | AO/IB specialist

Persoonlijke gegevens

Bredere management ervaring opgedaan bij banken, verzekeraars, pensioenfondsen en overheidsorganisaties. Bovendien gewerkt vanuit verschillende perspectieven: financieel administratief, audit, controlling, advisering en (project-)management. Zowel in vaste dienst als in interim-opdrachten. De verschillende posities in verschillende omgevingen (ook qua omvang) maken dat ik in nieuwe situaties snel kan schakelen

De verscheidenheid aan professionele ervaringen geven een brede en diepe scope op functies en organisaties. Bij de advisering wordt de combinatie van conceptueel denken, creativiteit en een “hands-on”-mentaliteit ingezet voor de realisatie van werkende organisaties. Medewerkers worden daarbij gestimuleerd hun bijdrage te leveren en aangesproken op resultaten en gedrag.

Meerdere projecten en programma’s geleid waarbij projectmanagement dient om de projectdoelstellingen in nauwe samenhang met de bredere organisatiedoelen te verwezenlijken. Veranderingen vragen om een enthousiaste en deskundige aanpak om mens, proces en techniek in samenhang naar een nieuwe fase te brengen.

Als (part-time) docent aan de Erasmus Universiteit op de vakgebieden Governance en Interne Beheersing vertaal ik actuele ontwikkelingen naar jonge professionals (studerend voor Registeraccountant en voor CPC-controllers). Het begrip governance wordt geconcretiseerd waarbij strategie, risicomanagement en overige leidende principes worden ingezet voor een effectieve sturing en beheersing van organisaties; inclusief de benodigde ICT-governance.

Kortom, ik ben gedreven om resultaten te realiseren; zonder het vertrekpunt van mens en organisatie uit het oog te verliezen.
Daartoe investeer ik in mensen & organisatie om de gerealiseerde oplossingen daadwerkelijk te laten functioneren. Daarom werk ik vanuit een positief mensbeeld, dus gericht op ‘bouwen en ontwikkelen’ zonder het ‘confronteren en consequenties nemen’ te ontwijken.
Door ervaring en expertise kan ik complexiteit snel analyseren en tot behandelbare proporties terug brengen.

Betrokken bij verschillende typen en omvang van organisaties:
- Bank- en verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen
- Werkmaatschappij (MKB)~businessunit~holding
- Lokaal~Internationaal
- Profit~Not for profit
- In Business~Staf~Project en
- Overheid (agentschap/ministerie/ zorg)

Vervulde rollen: Manager, Bouwer, Consultant, (EDP) Auditor, Opleider~Trainer~docent en Coach.

01 11 2021
€ 101-115 per uur
12-32 uren per week
Financieel directeur/CFO AO/IB specialist Manager finance & control

Kennis & Vaardigheden

Afas Exact Globe Exact Windows Excel
Accountancy Financiële instellingen Onderwijs Overheden Overige non-profit Zakelijke dienstverlening
AO/IB specialisme Budgettering Business analysis Business control Business planning Due diligence Governance In control statement Management accounting Managementadvies Operational audit Planning & control Project control Riskmanagement Turnaround management
Dutch GAAP SAS70 SOX

Relevante werkervaring

Adviseur governance

kwekerij in Westland in westland
oktober 2017 tot april 2018

Taken en verantwoordelijkheden

Adviesrol om de governance van een MKB-bedrijf met eigenaren in de directie weer eigentjids te maken. Changemanagement.

referentie kan worden verzorgd 

Volledig profiel

Om het volledige profiel van deze kandidaat te zien dient u een account te hebben.