Financieel directeur/CFO | Manager finance & control

Persoonlijke gegevens

Deze professional is een zware down to earth financieel-econoom (drs., MBA, RC) met ruime directie en senior managementervaring binnen (inter)nationale organisaties. Heeft ervaring met fiscaliteiten, R&D, ICT en operationele vraagstukken. Met een sterke focus op strategie en de hieraan gekoppelde hands-on en operationele mentaliteit zijn als eindverantwoordelijke de beoogde resultaten altijd bereikt, mede door bewezen verbeteringstrajecten en doorlopen optimalisaties in bedrijfsvoeringen en processen.
Door in verscheidene ‘restructuring’ projecten de issues van de processtromen te hebben blootgelegd, is de staat van dienst op het gebied van stroomlijnen, reorganiseren, insourcen en/of outsourcen van processen, afdelingen (Shared Services) en business units (intercompany), duidelijk aanwezig en wordt vaak op dit extra zintuig gezinspeeld. Dit alles binnen middelgrote en grootbedrijven.

Daarnaast is er een goed gevoel voor menselijke verhoudingen en is in staat door alle lagen van de organisaties heen op vlotte, concrete en overtuigende wijze te communiceren en contacten te leggen. Uiteraard kritisch, assertief en tactvol en een uitstekend oog voor details zonder de grote lijnen uit het oog te verliezen. Zeer ervaren op gebied van projectmanagement, (Legal) M&A en splitsingstrajecten, carve in / carve out, maar ook zaken als marketing, sales en inkoop zijn als controlling werkgebieden veelvuldig verbeterd. Zaken als P&C, rapportages zijn vanzelfsprekend van hoog niveau om hiermee het management te ondersteunen.

01 02 2022
€ 101-115 per uur
32-40 uren per week
Financieel directeur/CFO Manager finance & control Groupscontroller

Kennis & Vaardigheden

Accountview Afas Cognos Exact Excel Hyperion JD Edwards Oracle SAP SAP Fico Speedbooks Unit 4 Visio
Accountancy Bouw & vastgoed Farmacie Financiële instellingen FMCG ICT Logistiek / transport Media Olie, gas & energie Overige non-profit Productie Retail Semi-overheid Telecommunicatie Verhuur Verzekeringswezen Zakelijke dienstverlening Zorg & welzijn
Activity based costing AO/IB specialisme Budgettering Business analysis Business control Consolidatie Corporate finance Due diligence ERP-implementatie Financial analysis Financial audit Financial control Forecasting Governance IFRS implementatie In control statement Interne en externe rapportages IT audit Jaarrekeningenwerk Management accounting Managementadvies Managementondersteuning Mergers & acquisitions Operational audit Planning & control Project control Risk & compliance Riskmanagement Tax-accounting Treasury Turnaround management Value based management
Basel II Dutch GAAP IFRS SAS70 Solvency II SOX US GAAP

Relevante werkervaring

Adviseur / Financieel Directeur

BVG Holding / Henk Vader in Zandvoort
november 2010 tot heden

Taken en verantwoordelijkheden

Ondersteunen van reorganisatie en verantwoordelijk voor de gehele interne bedrijfsvoering van dit kleine installatiebedrijf. Dit is een parttime functie.

Volledig profiel

Om het volledige profiel van deze kandidaat te zien dient u een account te hebben.