Financial controller | Business controller

Persoonlijke gegevens

Ik ben open, sociaal en communicatief sterk. Collega’s geven aan dat ik gericht ben op relaties en samenwerking. Ze vinden me makkelijk in de omgang en geven aan dat ik een gunfactor heb.

Met mijn analytisch vermogen kan ik in korte tijd veel informatie tot me nemen. Ik ben hands-on, werk nauwgezet en geef structuur. Verder kan ik complexe zaken begrijpelijk uitleggen en denk ik graag mee in oplossingen, ben gedreven en resultaatgericht en haal veel voldoening uit het verder verbeteren van o.a. processen en rapportages. Daarnaast heb ik veel affiniteit met verschillende soorten software en ben ik specialist in Excel te noemen.

Andere trefwoorden: Big 4 achtergrond, creatief, praktisch ingesteld, proactief, zelfstandig en enthousiast.

03 02 2021
€ 71-85 per uur
32-36 uren per week
Financial controller Business controller Projectcontroller

Kennis & Vaardigheden

Excel JD Edwards Microsoft Dynamics AX Microsoft Dynamics NAV SAP Unit 4
Accountancy Bouw & vastgoed FMCG Handel ICT Onderwijs Overheden Overige non-profit Retail Semi-overheid Zakelijke dienstverlening
AO/IB specialisme Budgettering Business control Financial control Forecasting Interne en externe rapportages Jaarrekeningenwerk Management accounting Planning & control Project control
Dutch GAAP

Relevante werkervaring

Controller

Blokker B.V. in Amsterdam
september 2018 tot augustus 2019

Taken en verantwoordelijkheden

Na mijn eerdere (vaste) periode bij de holding ben ik gevraagd om de (financial) controller voor de werkmaatschappij op tijdelijke basis in te vullen (na een inwerktijd van acht dagen). De werkmaatschappij heeft een netto omzet van ruim € 400mln en 2.200 fte in dienst.

  • Perioderapportering op het verloop van de (im)materiële vaste activa, voorzieningen en een buitenlandse deelneming, en in algemene zin op balansmutaties en gevolgen voor de cashflows.
  • Opstellen van balansbudgetten voor de werkmaatschappij, deelnemingen en enkele kleine zustermaatschappijen, alsook de rapportering ervan middels rapportagetool (Tagetik).
  • Verantwoordelijk voor oplevering van het jaarwerk en andere voorkomende controles en eerste aanspreekpunt voor de accountant. Tijdens het jaarwerk het werk van 2,5 fte overgenomen en met succes (tijdig en binnen budget) opgeleverd.
  • Stand in voor testwerkzaamheden voor het nieuwe ERP pakket (MS Dynamics).
  • Opstellen van diverse analyses, accounting papers en verbeteren van processen. Eén analyse heeft € 65k cash opgeleverd voor Blokker B.V.

Volledig profiel

Om het volledige profiel van deze kandidaat te zien dient u een account te hebben.