Finance manager | Business controller

Persoonlijke gegevens

Ik ben een doelgerichte people manager met ruime ervaring in accounting en control. Ik ben pragmatisch en creatief, en voel een sterke drive om te gaan voor resultaat. Kritisch op hoe het gaat en in staat verbetering te realiseren door een ondernemende, toegankelijke en enthousiaste persoonlijkheid. Enerzijds stevig genoeg als sparring partner voor de dga / directie en anderzijds in staat de doelstellingen te realiseren samen met de mensen in de organisatie. Ik kan gemakkelijk schakelen tussen hands-on werkzaamheden en onderwerpen op strategisch en tactisch niveau. Ik heb ervaring met het professionaliseren van accounting en teams, informatievoorziening en control, leidinggeven, M&A, (her)financiering en implementatie ERP.
Van toegevoegde waarde in een rol als manager finance en als financial / business controller.

01 03 2022
€ 86-100 per uur
8-40 uren per week
Finance manager Business controller Manager finance & control

Kennis & Vaardigheden

Accountview Caseware Exact Globe Excel Microsoft Dynamics NAV
Accountancy Bouw & vastgoed Handel Media Productie Uitgeverij
Budgettering Business analysis Business control Business planning Consolidatie Corporate finance Due diligence ERP-implementatie Financial analysis Financial control Forecasting Interne en externe rapportages Jaarrekeningenwerk Management accounting Managementadvies Managementondersteuning Mergers & acquisitions Planning & control Project control Tax-accounting Treasury Turnaround management
Dutch GAAP IFRS

Relevante werkervaring

Manager Finance & Control a.i.

Talen Vastgoedonderhoud in Apeldoorn
februari 2019 tot heden

Taken en verantwoordelijkheden

Actief in vastgoedonderhoud voor diverse woningcorporaties. Omzet € 70 mio; 200 FTE.

De financieel directeur van Talen is op 1 april 2019 met pensioen gegaan. Derhalve bestaat behoefte aan:

1. Continueren huidige processen en werkzaamheden.

2. Verbetermogelijkheden signaleren en realiseren.

3. Op termijn vinden van een vaste invulling van deze rol.

Mijn opdracht is opgedeeld in drie fases:

Fase 1. Het project is gestart op 1 februari 2019, waarbij een aantal gesprekken plaatsvinden om de huidige situatie in kaart te brengen, zodat de continuïteit van het financieel management is geborgd vanaf 1 april 2019.

Fase 2. Invulling geven aan financieel management. Insteek is om dit gedurende 3 dagen per week te doen. Hierbij zowel verantwoordelijk voor de financiële administratie als controlling. Daarbij de huidige situatie bezien, en verbetermogelijkheden signaleren en realiseren. Belangrijke aandachtsgebieden betreffen werkkapitaalbeheer, informatievoorziening, digitalisering en een nieuw ERP systeem.

Daarnaast een coaching traject/opleidingstraject gedaan met de controller en de manager administratie, om te bezien of ze op termijn de functie kunnen vervullen. Insteek is dat deze fase 1 april 2020 is afgerond.

Fase 3. Nazorg. De functie is vast ingevuld. Ik ga gedurende 2020 twee dagen per maand acteren als financieel geweten. Bij ad hoc vragen zal ik uiteraard helpen.

Volledig profiel

Om het volledige profiel van deze kandidaat te zien dient u een account te hebben.