Business controller | Business analyst

Persoonlijke gegevens

Stevige financieel adviseur met de nadruk op het “in-control” brengen en houden van organisaties door het realiseren van een duurzame samenwerking tussen mensen en ook systemen. Bij voorkeur in roerige tijden. Zoekt daarbij altijd de samenwerking, is vriendelijk, rustig, humorvol, vastberaden, motiverend, initiërend en strategisch opererend. Staat voor georganiseerd, praktisch en resultaatgericht samenwerken. Hij heeft een stevige persoonlijkheid en maakt zaken graag af. Werkt in de volgorde: goede match tussen opdrachtgever en hemzelf, diagnose, bepalen van de veranderstrategie en het realiseren van de verandering, desnoods in een zeer rap tempo en met de benen in de modder.

Carrière ontwikkeling
Steeds verdere doorgroei in financiële functies van creditmanager tot controller waarin het “in-control” krijgen en houden van de organisatie altijd centraal staan. Later is meer de nadruk komen te liggen op het managen van veranderingen zoals de realisatie van een gecentraliseerde afdeling control, de implementatie van een ERP pakket of de doorontwikkeling van de control functie naar business partner. Daarnaast voert hij steeds meer consultancy opdrachten uit zoals projectevaluaties, business-cases, het ontwikkelen van stuurinformatie of het doorlichten van een administratie.

Kerncompetentie
Business Controller voor project- en programma werkende (non)profit organisaties. Levert met name vanuit het financiële perspectief een bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van de organisatie strategie. Is sterk in het leveren van stuurinformatie over de daadwerkelijke uitvoering van de organisatiestrategie. Vanuit de positie van business partner wordt o.a. gekeken naar risico’s en effectiviteit van primaire en secundaire processen. Bij de uitvoering van interventies beschouw hij zichzelf als een mensgericht “veranderaar” die zich richt op duurzame verbeteringen in organisaties. Coaching is daarbij voor hem een vanzelfsprekend instrument.

01 01 2021
€ 71-85 per uur
32-40 uren per week
Business controller Business analyst Manager finance & control

Kennis & Vaardigheden

Afas Exact Excel Hyperion JD Edwards Microsoft Dynamics NAV SAP SAP Fico
FMCG Maritieme diensten Onderwijs Overheden Overige non-profit Productie Retail Zakelijke dienstverlening
Activity based costing Budgettering Business control ERP-implementatie Interne en externe rapportages Management accounting Managementadvies Planning & control Project control Risk & compliance
Dutch GAAP IFRS

Relevante werkervaring

Cluster Controller ICT

Gemeente Den Haag in Den Haag
mei 2017 tot heden

Taken en verantwoordelijkheden

Control

Volledig profiel

Om het volledige profiel van deze kandidaat te zien dient u een account te hebben.