Business controller | Financial controller

Persoonlijke gegevens

Frank heeft een brede achtergrond binnen Finance en Control, de laatste jaren voornamelijk bij financiële instellingen. Hij heeft zowel ervaring in lijnfuncties, als in projectleiders rollen. Hierdoor beschikt hij over diepgaande kennis van financiële processen, in combinatie met de slagkracht om zaken voor elkaar te krijgen.

Als teammanager Financial Accounting bij een top-3 bank was Frank verantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van een verbeterplan om het closing-proces efficiënter en effectiever te laten verlopen. In de rol van Business Controller heeft hij daarnaast de CFRO van een top-3 verzekeraar ondersteund bij het opstellen van het businessmodel en als gevolg daarvan een nieuw kostenallocatiemodel gebouwd. Ook heeft hij als Operational Risk Consultant ondersteuning geboden bij het opstellen en implementeren van het In Control Framework.

Frank heeft diepgaande ervaring opgedaan in het in kaart brengen en inrichten van financiële processen, met een scherp oog voor de gap tussen de ‘soll’ en de ‘ist’. Hij beschikt over de daadkracht om het pad naar de ‘ist’ uit te stippelen en te implementeren. Voor een opdrachtgever heeft hij daarnaast een interne opleiding voor Risk Management ontwikkeld, waarbij zijn focus lag op een holistische aanpak.

Zowel door zijn werkervaring, als door zijn genoten opleidingen en persoonlijkheid is Frank een echte people manager die zaken voor elkaar kan krijgen door coachend, doch ook sturend op te treden. Hij enthousiasmeert en motiveert, maar schuwt ook niet om zelf de mouwen op te stropen. Zijn mentaliteit kenmerkt zich door no-nonsense, aanpakken, meedenken én meedoen.

Persoonlijkheid:
Doortastend - sparringpartner – no-nonsens – aanpakker – sociaal.

01 01 2017
€ 71-85 per uur
0-40 uren per week
Business controller Financial controller

Kennis & Vaardigheden

Exact Excel
Financiële instellingen Overige non-profit Semi-overheid Verzekeringswezen
Business control Financial control Management accounting Managementadvies Managementondersteuning Planning & control Risk & compliance Riskmanagement
Basel II Solvency II

Relevante werkervaring

Finance expert - diverse functies

Fidet B.V. in De Bilt
maart 2015 tot heden

Taken en verantwoordelijkheden

Diverse functies

Volledig profiel

Om het volledige profiel van deze kandidaat te zien dient u een account te hebben.