Business controller | Finance manager

Persoonlijke gegevens

Als ervaren manager (finance & control) in het vormgeven en uitvoeren van verandertrajecten in dienstverlenende organisaties, word ik direct enthousiast van de inhoud van deze opdracht als Coördinator sturings- en verantwoordingsprocessen.

Vernieuwen, organiseren en coördineren van processen is voor mij een continu proces waarbij digitaliseren, maar vooral ook automatiseren van de stuur- en verantwoordingsinformatie een cruciaal onderdeel is. Ik werk hierbij vanuit het Lean-gedachtegoed waarbij mensen en teams worden meegenomen in de verandering en gestimuleerd om verantwoording te nemen voor hun rol in het proces. Het doel is hierbij om zowel op korte als de langere termijn effectieve en efficiënte, in dit geval sturings- en verantwoordingsprocessen te realiseren.

Ik beweeg en communiceer makkelijk op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau in complexe bestuurlijk/politieke organisaties en kan de vertaalslagen tussen deze niveaus maken zodat iedereen niet alleen begrijpt wat er wordt verwacht, maar vooral ook waarom het wordt verwacht.

15 03 2021
€ 86-100 per uur
16-40 uren per week
Business controller Finance manager Manager finance & control

Kennis & Vaardigheden

Afas Cognos Exact Exact Globe Exact Windows Excel Oracle SAP SAP Fico Twinfield Unit 4 Visio WhiteVision
Handel Onderwijs Overheden Overige non-profit Productie Semi-overheid Zakelijke dienstverlening
Activity based costing AO/IB specialisme Business control Consolidatie ERP-implementatie Financial control Interne en externe rapportages Management accounting Managementadvies Managementondersteuning Planning & control Project control Value based management
Dutch GAAP IFRS

Relevante werkervaring

Projectleider “toekomstbestendig werken”

Controlyse in Amsterdam
december 2019 tot heden

Taken en verantwoordelijkheden

Binnen deze opdracht is het doel om de organisatie zodanig te adviseren en begeleiden dat de doelstellingen 2020-2025 gehaald gaan worden. Dit betekent dat de basis zodanig wordt ingericht dat de processen optimaal worden ondersteund middels toekomstbestendige software op het gebied van CRM, Finance en workflow gestuurd werken. Hierbij zijn de volgende stappen genomen.

  • Vastleggen huidige bedrijfsprocessen (flowschema’s) en vaststellen knelpunten en risico’s (IST)
  • Advisering en herontwerpen bedrijfsprocessen (SOLL)
  • Begeleiding verandertraject naar “toekomstbestendig werken”

Volledig profiel

Om het volledige profiel van deze kandidaat te zien dient u een account te hebben.