Business controller | Financial controller

Persoonlijke gegevens

Ervaren Finance professional met ruim aantal jaren werkervaring, deels leidinggevend, binnen het vakgebied Finance, Accounting, Controlling en (Internal) Auditing. Kennis op het gebied van Budgetting, Forecasting, Financiële Analyse, interne en externe verslaggeving, Cashflow Management en periodieke afsluitingen, alsmede procesverbeteringen en Risk Management. Verder een ervaren gebruiker van ERP systemen zoals SAP, Cognos en Hyperion, en specialist in de volledige Microsoft Office Suite (PowerPoint, Excel, Access etc.). Vloeiend in Nederlands, Engels en Duits, zowel gesproken als in geschrift.

31 03 2022
€ 71-85 per uur
0-40 uren per week
Business controller Financial controller Finance manager

Kennis & Vaardigheden

Cognos Exact Exact Windows Excel Hyperion Oracle SAP
Farmacie Logistiek / transport Productie Retail
Budgettering Business analysis Business control Business planning Consolidatie Corporate finance Due diligence Financial analysis Financial audit Financial control Forecasting Governance In control statement Interne en externe rapportages Jaarrekeningenwerk Management accounting Managementadvies Managementondersteuning Operational audit Planning & control Risk & compliance Riskmanagement Treasury
Dutch GAAP IFRS US GAAP

Relevante werkervaring

Internal Audit Manager

AkzoNobel B.V. in Arnhem
januari 2019 tot december 2019

Taken en verantwoordelijkheden

Actief deelnemen aan Business Unit (BU) en Business Control (BC) MT vergaderingen om ervoor te zorgen dat Internal Audit goed op de hoogte is van belangrijke zakelijke ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op auditprioriteiten en / of planning. Rapporteert de status van de lopende activiteiten, informeert het BU / BC management over opkomende risico's en / of blootstellingen die moeten worden overwogen, en dien als een "thought leader" met betrekking tot risicobeheer en best practices voor interne controle.

Plannen en toezicht houden op de uitvoering en rapportage van individuele audits voor een breed scala aan processen en projecten (bijvoorbeeld inkoop, productie, boekhouding, verkoop, HR, IT etc.), wereldwijd en op verschillende niveaus binnen de organisatie (entiteit, regionaal, BU MT, MT van (wereldwijde) functies etc.). die zijn gedefinieerd in het Audit Plan om het hoogste niveau van servicekwaliteit en klanttevredenheid te waarborgen.

Beheren en leiden van complexe en uitdagende risicogebaseerde audits en produceert rapportages en aanbevelingen voor het management- en auditcomité, alsmede het management voorzien van onafhankelijke, tijdige en redelijke zekerheid dat interne controlesystemen adequaat en effectief zijn voor operationele processen en projecten.

Verantwoordelijk voor leiding geven aan, en het ontwikkelen, trainen en beoordelen van, drie direct reports.

Volledig profiel

Om het volledige profiel van deze kandidaat te zien dient u een account te hebben.