Business controller | Groupscontroller

Persoonlijke gegevens

Ik ben een interim finance professional met kennis en relevante hands-on ervaring in audit & control (betrouwbaarheid data & optimalisatie van processen / AO/IC) en de volledige financiële functie (business control, FP&A, cost controlling en accounting & reporting). Door mijn ruime ervaring in diverse branches op zowel operationeel en management niveau ben ik breed inzetbaar. Analytisch ben ik sterk, kom afspraken na en maak zaken concreet. Ik weet wat het is en hoe het voelt om eindverantwoordelijk te zijn en spar graag over uw organisatie, strategie of financiële onderwerpen. Met mijn achtergrond en commerciële inzichten breng ik nieuwe inzichten, kennis van buiten en een frisse blik.

Wat ik zoek? Een rol die vaak Business Controller wordt genoemd, maar het is maar het hoe je het noemt. Ik zoek een rol waarin ik de financiële sparringspartner van de business ben, vaak in de rol van rechterhand van de managing director. In deze rol kom ik tot mijn recht als ik me bezig houdt met analyseren, sturen en vooruit denken in de vorm van business cases, strategie vorming en verandertrajecten. Een management rapportage vind ik heel leuk om te bekijken, te bespreken en hierop acties te definiëren samen met de business. Het maandelijks opstellen van rapportages en hele financiële administratie, zorgen er dan weer niet voor dat mijn hart sneller gaat kloppen.

19 12 2021
€ 86-100 per uur
36-40 uren per week
Business controller Groupscontroller Manager finance & control

Kennis & Vaardigheden

Exact Exact Globe Excel Microsoft Dynamics NAV SAP
Accountancy Bouw & vastgoed Financiële instellingen FMCG Handel Logistiek / transport Media Productie Retail Techniek Uitgeverij Verhuur Zakelijke dienstverlening
Activity based costing AO/IB specialisme Budgettering Business analysis Business control Business planning Consolidatie Due diligence Financial analysis Financial audit Financial control In control statement Interne en externe rapportages Jaarrekeningenwerk Management accounting Managementadvies Managementondersteuning Planning & control Project control Risk & compliance Riskmanagement
Dutch GAAP IFRS

Relevante werkervaring

Business Controller RA

Encebe Vleeswaren B.V. (a VION company) in Boxtel
april 2019 tot mei 2020

Taken en verantwoordelijkheden

Encebe Vleeswaren produceert vleeswarenproducten, zoals worsten en ham soorten, voor de industrie en Retail en daarmee een ‘fast moving consumer goods’ organisatie. 

Encebe Vleeswaren heeft 120 FTE. Mijn rolals Business Controller was het op scherp zetten van de commercieel-, financiële en productieafdeling. 

Mijn rol als Business Partner en Mt-lid was een adviserende rol op commercieel-, investerings- en productie efficiency gebied.

Mijn taken en verantwoordelijkheden:

  • Verstrekken en waarborgen van kwalitatieve management-informatie van zowel de financiële- commerciële- als de productieafdeling
  • Adviserende rol binnen de organisatie -> bedrijfsbureau/sales/productie & HR afdeling
  • Ontwikkelen / onderhouden van management dashboards
  • Bewaken en continu verbeteren van de interne beheersingsomgeving/ processen
  • Inventariseren, beheersen en reduceren van risico’s
  • Investeringscalculaties opstellen (voor- na calculatie)
  • Kostprijs calculaties analyseren en verbeteren

Volledig profiel

Om het volledige profiel van deze kandidaat te zien dient u een account te hebben.