Wat doet een controller in 2024?

Wat doet een controller in 2024?

17 mei 2017 | Volgens onderzoek blijkt de financiële functie rijp voor disruptie. Daarom organiseerden de NBA Accountants en de VU RC vorige week een debatsessie. Hoe ziet de toekomst van een Controller eruit en wat moet de Controller doen om relevant te blijven?

Volgens het onderzoek van NBA (Accountants in business) blijkt dat een groot deel van de financieel professionals de impact van technologie op de finance functie onderschat. Tijdens de debatsessie kwam vooral naar voren dat je: communicatief sterk moet zijn, open moet staan voor veranderingen en ook nieuwsgierigheid wordt als belangrijk gezien. De grootste veranderingen worden verwacht op gebied van data-analyse vaardigheden en het vermogen om in systemen te denken.

Business Controller en kennis

Welke acties zullen ondernomen moeten worden?
Tijdens de debatsessie blijkt dat de competenties creativiteit, business kennis en openstaan voor veranderingen bovenaan staan. Toch denk je bij deze competenties niet echt aan een Controller. Welke acties moet de Controller concreet ondernemen om bij te blijven? Het blijft lastig om hier een juiste weg in te slaan. Volgens CMweb is het belangrijk om als Controller te zorgen dat je een goede gesprekspartner bent voor die data analist. Weet wat er technisch kan, weet wat er in de systemen zit, heb een open en nieuwsgierig oog voor wat er misschien buiten de eigen systemen te halen valt en communiceer daar over.


Interessant? Deel dit bericht met je volgers