Voor ieder soort controller een andere uitdaging

Voor ieder soort controller een andere uitdaging

25 oktober 2017 | De financieel controller levert informatie inzake de verantwoording van budgetrealisatie en verklaringen van afwijkingen. Deze rol is retrospectief en hiervoor is een gedegen kennis van de administratieve organisatie en financiële processen nodig. De business controller is in tegenstelling tot de assistent accountant wel toekomstgericht: deze professional houdt zich bezig met onder andere het implementeren van plannen en strategie. De Proces controller en de Project controller zijn verantwoordelijk voor weer heel andere aspecten van het onderdeel van de financiële organisatie.

uitdaging Business Controller


De uitdaging voor de verschillende rollen varieert van het zo optimaal mogelijk bedienen van de interne klant (financieel controller), via het kunnen omgaan met onzekerheid (business controller) en proberen te beïnvloeden van de bestaande cultuur (proces controller) tot het kunnen uitstijgen boven het proces en te kunnen anticiperen op de toekomst (project controller).

Een overzicht van alle nieuwsberichten kunt u hier vinden. De zzp’er en de arbeidsongeschiktheidsverzekering en meer lezen over de stijgende uurtarieven binnen de interim markt Finance & Control. Meer informatie over de ontwikkelingen van 24Financials.nl vindt u hier.


Bron: cmweb.nl

Interessant? Deel dit bericht met je volgers