Wat is de impact van technologie op de Finance Functie?

Wat is de impact van technologie op de Finance Functie?

17 mei 2017 | Volgens onderzoek van de VU Register Controllers opleiding en De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) winnen Robotics en data analytics binnen Finance snel terrein. Het onderzoek geeft weer dat een groot deel van de Financial Professionals de impact van technologie op zijn of haar functie onderschat. Volgens prof. dr. Frank Verbeeten moeten Financial Professionals versneld aan hun technische en interpersoonlijke competenties werken voordat hun baan binnen Control Finance zal verdwijnen.Data analytics
Data analytics wordt door de Finance Professionals als belangrijker onderdeel gezien dan robotics. Het top management heeft vooral aandacht voor data analytics en minder voor robotisering. Bij gebruik van Data Analytics liggen vooral de beperkingen op het gebied van privacy en het beveiligen van data.

Generatiekloof Oudere generaties schatten het belang van data analytics en robotisering als minder belangrijk in dan jongere generaties. De jongere respondenten hechten meer waarde aan competenties op het gebied van data analyse en data verzameling. Waar wordt Data Analytics het meest gebruikt?

Data analytics wordt vooral gebruikt in Business performance analysis, Financial Planning & Analysis en Internal reporting. De grootste groei wordt verwacht in Internal reporting, Business performance analysis en Risk management & internal control. Verwachte veranderingen op gebied van data-analyse Competenties voor finance professional in de toekomst zijn zekerheid, betrouwbaarheid en integriteit; communicatief sterk; openstaan voor veranderingen en nieuwsgierigheid. CFO’s vinden competenties op het gebied van leiderschap, integriteit en openstaan voor verandering belangrijker dan Finance Professionals werkzaam op andere functies zoals bijvoorbeeld business controller, business analist of junior financial controller.

Download het volledige onderzoek ‘invloed technologie op de financiële functie’

Interessant? Deel dit bericht met je volgers