Automatisering in Finance en werkgelegenheid

Automatisering in Finance en werkgelegenheid

14 september | Regelmatig wordt aangenomen dat verdere automatisering gaat leiden tot baanverlies binnen Finance & Control maar in werkelijkheid zal dit meevallen. Wel zal er een verschuiving plaatsvinden in het functieprofiel van financials. Naar verwachting zal de vraag naar professionals die dan wel permanent, dan wel tijdelijk ingezet kunnen worden op implementatietrajecten toenemen.

automatisering finance werkgelegenheid


De tijdwinst en ruimte die ontstaat door digitalisering kunnen financials benutten door vaardigheden te ontwikkelen op het strategische vlak; zoals bv. IT-vaardigheden en communicatieve vaardigheden. De financial zoals bijvoorbeeld, assistent accountant, assistant financial controller of manager finance krijgt een meer centrale rol, heeft een technisch profiel, is in staat data analyses uit te voeren en draagt hierdoor bij aan inzicht krijgen in, en het bepalen van de bedrijfskoers.


Gaan 
zzp’ers voor inhoud of meer omzet? Welke 3 kritiekgebieden spelen achter digitale besluitvorming en de controller aan de big data? Een overzicht van alle nieuwsberichten kunt u hier vinden.


Bron: CM-web

Interessant? Deel dit bericht met je volgers