Nieuws

Automatisering in Finance en werkgelegenheid

14 september | Regelmatig wordt aangenomen dat verdere automatisering gaat leiden tot baanverlies binnen Finance & Control maar in werkelijkheid zal dit meevallen. Wel zal er een verschuiving plaatsvinden in het functieprofiel van financials. Naar verwachting zal de vraag naar professionals die dan wel permanent, dan wel tijdelijk ingezet kunnen worden op implementatietrajecten toenemen.

Verder lezen...

3 kritiekgebieden achter digitale besluitvorming

12 september | Betere diensten leveren, producten sneller in de markt zetten en dienstverlening klantgerichter maken; vaak is dit het resultaat van het digitaliseren van essentiële werkprocessen. Wat maakt dat organisaties uitblinken, dat ze digitale meesters worden?

Verder lezen...

Even rekenen bij aanschaf van een Dieselauto

05 september 2017 | Op dit moment worden in Nederland al beduidend minder nieuwe personenauto’s op diesel verkocht. Wat zijn hiervoor de redenen?

Verder lezen...

De controller aan de big data!

01 september 2017 | De werkzaamheden van de controller worden door de informatiesamenleving breder; het gaat niet alleen meer om de cijfers maar ook over de verantwoording met betrekking tot data en analyses binnen een organisatie. 

Verder lezen...

Hoe zit het met de uurtarieven?

29 augustus 2017 | Recent is er veel gepubliceerd omtrent de hoogte van de zzp-tarieven; terwijl het ene onderzoek uitwijst dat de tarieven ondanks de aantrekkende economie niet of nauwelijks stijgen geven de resultaten van de andere enquête juist het tegenovergestelde weer.

Verder lezen...

Zzp’ers gaan voor inhoud

22 augustus 2017 | Steeds meer zzp’ers prefereren een inhoudelijk interessante opdracht boven een opdracht waarmee ze veel omzet kunnen genereren, voor slechts een klein deel is omzet leidend. Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen komt ook bij freelancers steeds meer voor in de dienst of het product dat zij aanbieden, het draait niet alleen meer om winst maar vaak ook om het realiseren van bv. sociale impact.

Verder lezen...

Heb jij plezier in ondernemen als zzp’er?

11 augustus 2017 | Heb jij als Interim Financial plezier bij het ondernemen? Of ben je uitsluitend gericht op je einddoel en vergeet je te genieten van alle ups en downs die het leven als ondernemer met zich meebrengt? 

Verder lezen...

Finance professional steeds meer een duizendpoot

08 augustus 2017 | Niet alleen is de vraag naar Finance professionals de laatste 6 maanden enorm gestegen, de vraag is ook veranderd. Het bedrijfsleven is op zoek naar Finance professionals die ‘futureproof zijn’; hierbij kun je met name denken aan competenties op het gebied van technologie, zoals data analyse, technische skills en openstaan voor veranderingen, maar ook aan zaken zoals informatievoorziening en IT.

Verder lezen...

24Financials: Dé online 'do-it-yourself' formule voor interim!

07 september 2017 | 24Financials.nl is het online platform voor intermediairs én opdrachtgevers die op zoek zijn naar een interim financial. Benieuwd naar de ontwikkelingen van 24Financials.nl? Welke doelgroepen maken het meest gebruik van het platform? Corporate recruiters, intermediairs of financieel eindverantwoordelijken? Om belangrijke aspecten te benadrukken en om antwoord te kunnen geven op bovenstaande vragen hebben wij een Factsheet ontwikkeld.

Verder lezen...

Impact arbeidstekort binnen Finance & Control

01 augustus 2017 | Meerdere bedrijven waaronder ook accountantskantoren kunnen met moeite kwalitatief personeel vinden; de economie wordt belemmert doordat er een krapte heerst op de huidige arbeidsmarkt.

Verder lezen...

Aantal geactiveerde profielen continue boven de 500!

04 juli 2017| Omdat het team van 24Financials.nl daar trots op is hebben zij de 500ste actieve freelance financial verblijd met een leuke attentie.

Verder lezen...

Het members-only event met als thema “jouw ondernemerschap”

28 juni 2017 | Op dinsdag 27 juni organiseerden wij het speciale Members Only event voor Financials. Dit event met als thema “jouw ondernemerschap” was wat ons betreft een succes! Naast het bijwonen van een boeiende presentatie kregen Freelance Financials èn intermediairs de gelegenheid elkaar op een informele manier te leren kennen.

Verder lezen...

Tekort aan financieel talent wordt aangevuld met flexibele arbeid

22 juni 2017 | Door een groeiend tekort aan financiële professionals zal het aantal flexibele krachten in de komende jaren verder stijgen. Veel financiële afdelingen bestaan nog uit medewerkers met een vast contract maar ook aan hen wordt flexibiliteit geboden, bv. in de vorm van uren, werkzaamheden of werklocatie.

Verder lezen...

Wat doet een controller in 2024?

17 mei 2017 | Volgens onderzoek blijkt de financiële functie rijp voor disruptie. Daarom organiseerden de NBA Accountants en de VU RC vorige week een debatsessie. Hoe ziet de toekomst van een Controller eruit en wat moet de Controller doen om relevant te blijven?

Verder lezen...

Wat is voordeliger? Moet je als ZZP'er zakelijk of prive rijden?

13 juni 2017 | Wanneer je als zzp’er behoorlijk wat kilometers maakt kun je overwegen om een auto voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten. Zakelijk rijden kan stukken voordeliger zijn, maar geldt dit ook voor jou?

Verder lezen...

Onduidelijkheid over opvolger VAR duurt minimaal tot 1 juli 2018

08 juni 2017 | Tegen de achtergrond dat het kabinet het belangrijk vindt dat opdrachtgevers en opdrachtnemers voldoende tijd krijgen om zich aan te passen acht Wiebes het noodzakelijk de opschorting van de handhaving te verlengen tot in ieder geval 1 juli 2018.  Hoewel onduidelijkheid omtrent het begrip kwaadwilllenden blijft bestaan benadrukte Wiebes dat de zogenoemde kwaadwillenden wel degelijk bestraft zullen worden. Hoe in de praktijk het begrip kwaadwillenden geoperationaliseerd zal worden is nog de vraag.

Verder lezen...

Wat is de impact van technologie op de Finance Functie?

17 mei 2017 | Volgens onderzoek van de VU Register Controllers opleiding en De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) winnen Robotics en data analytics binnen Finance snel terrein. Het onderzoek geeft weer dat een groot deel van de Financial Professionals de impact van technologie op zijn of haar functie onderschat. Volgens prof. dr. Frank Verbeeten moeten Financial Professionals versneld aan hun technische en interpersoonlijke competenties werken voordat hun baan binnenkort zal verdwijnen.

Verder lezen...

Partner-aanbiedingen

24Financials.nl heeft netwerk-partners verzameld waarmee we allerhande fraaie regelingen voor aangesloten Freelance Financials (members) zullen organiseren. Op deze manier zijn we ervan overtuigd dat je naast het volop zelf kunnen zoeken en matchen van opdrachten ruime ‘value for money’ krijgt geleverd.

Verder lezen...

Kennisnetwerk: 24Financials only!

Als member van 24Financials.nl ben je in de gelegenheid deel te nemen aan de exclusieve netwerk bijeenkomsten, welke wij verspreid over het jaar organiseren, 24Financials only!

Verder lezen...

Samenwerking Speedbooks en 24Financials.nl

De eerste partner-deals zijn gerealiseerd! Met trots kunnen wij je vertellen dat Speedbooks als eerste een samenwerkingsovereenkomst is aangegaan met 24Financials.nl;

Verder lezen...